Foto: © Bob Awick

Bevrijdingsactie: Bloemen van Rotary voor 75-plussers

BUSSUM - De Rotaryclub Naarden-Bussum organiseerde gisteren - Bevrijdingsdag - de actie 'Wij vieren de vrijheid'. Alle 35 leden bezochten een 75-plusser in Gooise Meren met een bosje bloemen, en raakten in gesprek over het begrip vrijheid. In Bussum werden tevens enkele 90-plussers bij De Kom van Biegel bezocht.

Op de foto overhandigt Dirk Doude van Troostwijk een bloemetje overhandigt aan de heer Aart van Gent, 95 jaar oud en woonachtig in flat De Kom van Biegel in Bussum. "In totaal hebben we vanochtend veertig bloemetjes bezorgd bij alleenstaande ouderen, 75-plussers, in Bussum, Naarden, Muiderberg en de Hilversumse Meent. Met als oudste mevrouw Van der Horst van 98. Deze dame deed in 1940 eindexamen op de middelbare school", vertelt Pieter Schut.

"Overal leuke en verraste reacties, hoorden we terug. En we hopen dat er ook veel blijvende contacten uit voort komen, want op het bijgevoegde kaartje kregen de mensen een telefoonnummer van een van onze leden, die graag met hen via de telefoon verder spreken. En en passant hadden we zo ook nog een leuke order voor een bloemist in Bussum, kan ook geen kwaad in deze tijd."

Meer berichten