Afbeelding
Foto: Jaap van Hassel

Non-food weer welkom op ruimere weekmarkt Bussum

Algemeen

BUSSUM - Op de weekmarkt in Bussum worden vanaf donderdag 7 mei ook weer kramen met niet-levensmiddelen toegelaten. Onderzoek heeft uitgewezen dat met enig passen en meten er voldoende ruimte is op het Wilhelminaplantsoen om de uitbreiding mogelijk te maken. Uiteraard met inachtneming van de coronavoorschriften die per 26 maart van dit jaar van kracht zijn. Er komen circa twintig kramen bij. Daarmee telt de complete markt rond de 45 kramen.

Verscherpte hygiëneregels

De RIVM-richtlijnen zijn ook bij de nieuwe marktopzet van kracht. Marktbezoekers moeten nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dat wordt ook met linten en lijnen bij de kramen aangegeven. Bij de kramen kan alleen gepind worden. Ook gelden verscherpte hygiëneregels.

De gangpaden op de markt blijven beduidend breder als bij de oorspronkelijke marktopstelling (van voor 26 maart 2020.) Terrassen, zitgelegenheden en statafels zijn verboden. Voedsel kan wel worden besteld, betaald en gehaald, maar mag niet op de markt geconsumeerd worden.

Boa's

Bij de beperkte weekmarkten die vanaf 26 maart in Bussum plaatsvonden, bleek dat de bezoekers zich uiterst gedisciplineerd aan de voorschriften hielden. De gemeente hoopt dat dit ook nu weer het geval zal zijn. Boa’s van de gemeente zullen ter plekke toezien op naleving van de regels.

Uit de krant