Afbeelding
Foto: Kinderfestival

Streep door Kinderfestival Bussum

Algemeen

BUSSUM - "We moeten hier allemaal mee dealen en niemand kan hier iets aan doen, maar we balen natuurlijk ontzettend", zegt Francis Bindt. Als voorzitter heeft zij een streep moeten halen door de 36ste editie van het Kinderfestival Bussum. "Waardeloos."

Het festival waar basisschoolkinderen de eerste twee weken van de zomervakantie normaliter welkom zouden zijn, stond gepland van 6 tot en met 17 juli. Het is een vergunningsplichtig evenement en dat mag - in verband met de corona-uitbraak - tot 1 september gewoonweg niet plaatsvinden.

Hoop

De organisatie had echter nog een sprankje hoop. "We werken met kinderen in de basisschoolleeftijd, we zijn buiten, zijn een soort kinderopvang en afstand tot elkaar bewaren was ook te behappen. Dus ging ik tóch vol goede moed naar de gemeente." Daar werd Bindt direct door de beleidsmedewerker op de vergunningsplicht gewezen. "Gezien onze argumenten ging hij het voor ons navragen. Maar helaas kwam hij met een teleurstellend bericht. Hier waren we op voorbereid hoor, maar het is heel erg balen. Maar regels zijn regels. Ik begrijp dat er geen uitzondering gemaakt kan worden."

Zelf vermaken

Dit houdt in dat de twaalf kernploegmedewerkers van de Stichting Kinderfestival Bussum, honderden kinderen en de gemiddeld veertig vrijwilligers per dag zich deze zomer zelf moeten vermaken. De focus ligt nu op 2021. Hopelijk kan het festival dan weer als vertrouwd opgepakt worden.

Uit de krant