De jeugd mag weer sporten.
De jeugd mag weer sporten. Foto: PR

Tennisvereniging Naarden pakt de draad weer op

Algemeen

NAARDEN - Nu het kabinet de coronamaatregelen een beetje heeft versoepeld, kan de jeugd tot en met 18 jaar onder toezicht weer de sportdraad oppakken. Hiervoor heeft de gemeente Gooise Meren toestemming gegeven. De noodverordening is door de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek aangepast.

"De sportverenigingen hebben zich voorbereid door het opstellen van een coronaprotocol en nieuwe huisregels om verantwoord te kunnen sporten", vertelt Jeroen van de Kletersteeg, voorzitter Tennisvereniging Naarden. "Ook hebben verenigingen coördinatoren en toezichthouders benoemd en gelden er aangepaste openingstijden." Na de trainingen gaan de sportparken weer op slot; er mag dan géén gebruik van worden gemaakt. Ook blijven de clubhuizen dicht, en mogen er geen ouders 'blijven plakken'.

Dat er weer een balletje geslagen kan worden op de tennisbaan toverde bij iedereen een lach op het gezicht. "Bij TVN zijn alle jeugdlessen gestart en kunnen kinderen vrij tennissen onder toezicht van de tennistrainers. Ook Zon & Wind is afgelopen donderdag weer open gegaan voor de jeugd. De andere verenigingen op sportpark Naarden openen deze week hun deuren. Hopelijk kunnen de banen ook voor senioren snel weer open. Laten we allemaal de veiligheidsmaatregelen in acht nemen en goed letten op onze gezondheid en die van anderen", besluit Van de Kletersteeg.

Uit de krant