Foto: Pixabay
corona

Erehaag bij uitvaarten onder voorwaarden toegestaan

HUIZEN - De voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft gisteren besloten tot een vrijstelling voor erehagen bij uitvaarten. Op deze manier kan toch afscheid worden genomen van dierbaren. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

De geldende noodverordening staat erehagen niet toe. Bij een erehaag zou er namelijk sprake zijn van een samenkomst. Door de vrijstelling is een erehaag onder een aantal voorwaarden wel toegestaan.

Gezamenlijk gebaar
Afscheid nemen van naasten en geliefden blijkt in deze tijden van het coronavirus extra zwaar. Met het besluit wordt tegemoet gekomen in de behoefte van nabestaanden om uiting te geven aan hun verdriet door een gezamenlijk gebaar te maken in de vorm van een erehaag.

Tegelijkertijd wordt ook een beroep gedaan op de gezamenlijke verantwoordelijkheid om verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom zijn er wel voorwaarden aan verbonden. Zo moeten er heldere instructies aan deelnemers worden gegeven over de onderlinge afstand van 1.5 meter. Met name bij het opstellen en opheffen van de erehaag moet de 1,5 meter onderlinge afstand gegarandeerd blijven.

Meer berichten