Afbeelding

Markante Naarder Paul Vuijst (80) overleden

Algemeen

NAARDEN - Paul Vuijst (22 januari 1940) uit Naarden is dinsdag na een kort ziekbed overleden. Na een loopbaan bij de Koninklijke Marechaussee in Naarden werkte hij tot zijn pensioen als bode bij de gemeente Naarden. Vanuit deze functie werd hij op nationale feestdagen de beroemde stadsomroeper met zijn markante verschijning.

Op Koningsdag proclameerde hij de verjaardag van de koning of koningin en het programma van Konings-/Koninginnedag en andere belangrijke mededelingen. Dit deed hij ook nog na zijn pensioen tot in 2018. Daarnaast was hij als vrijwilliger actief bij de Fluweel en Zijdewerversbus; een 'verzekeringsmaatschappij' voor nabestaanden en familie van Wevers en Fluweelzijdewerkers en hun familie in Naarden dat nog altijd bestaat. Tevens was hij actief bij Burgerzin en drijvende kracht achter de Poorters van Naarden; een historisch gilde dat allerlei projecten had - vooral in Oost-Europa - voor het inzamelen en uitdelen van kleding en goederen voor ziekenhuizen en te huizen aldaar. Meerdere keren per jaar ging er een volle vrachtauto met verzamelde kleding en andere materialen naar Tjechië of Hongarije. Tevens was actief bij de stichting Naarden- Uherský Brod, partnerstad van Naarden waar Jan Amos Comenius vandaan kwam. Vuijst had ook de bijzondere functie van ereburger van Uherský Brod. Tevens bleef hij actief vrijwilliger voor lokale werkgroep Open Monumentendag Naarden.

Paul Vuijst was een enthousiast familieman, zeer gelukkig met zijn vrouw Boukje en hun drie kinderen. Een markante man met een ruim hart van goud voor de Vesting Naarden. Een groot verlies voor de Naarden, en in het bijzonder voor de Vesting.

Uit de krant