Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Serenade en 'drive-thru' jarige oma Jet (80)

Mensen

BUSSUM - Henriëtte Fokker - oma Jet - uit de St. Vitusstraat wordt vandaag 80 jaar. In deze bizarre coronatijd is zij door kinderen en kleinkinderen vanmorgen tóch verrast. Terwijl het zonnetje al lekker scheen, werd de jarige job toegezongen.

"Het motto in onze familie is dat we altijd alles moeten vieren. Mijn ouders hebben beiden grote families en ook nog steeds een grote vriendenkring", laat een familielid weten. "Daarom hebben we op het brede trottoir voor haar huis een 'drive thru' gecreeërd, waar de familie haar vanuit de auto op minstens 1,5 meter afstand kan feliciteren. We hebben een schema gemaakt, zodat er steeds twee personen per half uur bij de voordeur staan. Met bakkersplanken - via Marc van Breemen - krijgt de visite koffie en gebak aangereikt .

Omdat niet iedereen in staat is om te komen, zijn er ook felicitatiefilmpjes ingestuurd via WhatsApp. Daar is een film van gemaakt. Deze heeft oma Jet na de serenade bekeken. Daarmee werd het verrassingseffect van de drive thru des te groter.

Uit de krant