De pedagische medewerkers zijn blij om weer aan de slag te gaan.
De pedagische medewerkers zijn blij om weer aan de slag te gaan. (Foto: Floor Mommers)

'Onze medewerkers kijken er enorm naar uit om de kinderen en elkaar weer te zien"

BUSSUM - De kinderdagverblijven en peuterspeelzalen mogen maandag 11 mei geheel open. Voor de BSO gelden de komende weken nog afwijkende voorschriften. "Onze medewerkers kijken er enorm naar uit om de kinderen en elkaar weer te zien", zegt Suzanne Heuts van Stichting Kinderopvang Bussum-Naarden-Muiden-Muiderberg.

"We moeten het ritme van de basisscholen volgen, die kinderen in deelgroepen gaan toelaten. Daarnaast blijven we na 11 mei ook noodopvang bieden op zowel de kinderdagverblijven (kdv) als de buitenschoolseopvang (bso) om ouders die werken in vitale beroepen te blijven ondersteunen.

Voorbereidingen in gang

Heuts: "We zullen natuurlijk allerlei maatregelen treffen om zó te werken dat de gezondheid van de kinderen, van onze medewerkers en van ouders niet in gevaar komt. We hebben de voorbereidingen voor de opening al in gang gezet en werken de komende weken verder aan het opstellen van een actieplan Veiligheid & Gezondheid voor elke specifieke locatie, waarin we onze aangepaste werkwijze en de te nemen maatregelen in detail beschrijven. Hoe we de BSO gaan vormgeven en indelen, zal nog een hele uitdaging worden. Dat zullen we in nauw overleg met scholen gaan doen. We gaan ons best doen om dit zo in te richten dat we ouders weer kunnen ontzorgen."

Leuke video's

Medewerkers en ouders zijn inmiddels op de hoogte gebracht. "We zullen hen de komende weken informeren over verder nieuws." Ondertussen hoopt Heuts dat de kinderen en hun ouders ook nog een beetje kunnen genieten van de meivakantie. "We blijven de kinderen voorlopig trakteren op leuke video’s en activiteiten via onze kanalen op Facebook en Vimeo."

Meer berichten