Afbeelding
Foto's: ChristenUnie

ChristenUnie: 'Anarchie recreatieterrein Naarderbos'

Algemeen

GOOISE MEREN - De ChristenUnie maakt zich grote zorgen over het regelmatig overmatige gebruik van en vandalisme op recreatieterrein Naarderbos, en heeft daarom het college vragen gesteld. Dat laat voorzitter Roel Kamphuis namens de fractie Gooise Meren weten.

Kamphuis: "Het voormalige golfterrein Naarderbos is toegankelijk voor iedereen. Uiteraard is dit niet toegestaan, echter wordt er geen toezicht gehouden en beperkingen opgelegd. Dit heeft de afgelopen weken geresulteerd in sterke toename vandalisme, brandstichting en barbecuesamenkomsten." Ook is het terrein vervuild en puilen de afvalbakken uit. "Dat heeft aantrekkingskracht op ratten en ander ongedierte."

Overnachten

Verder heeft de ChristenUnie geconstateerd dat het voormalige golfterrein gebruikt wordt door dagjesmensen (wandelaars) die met de auto komen ("de grote parkeerplaats is regelmatig goed gevuld en staan er geparkeerde auto’s langs de doorgaande IJsselmeerweg"). "Tevens wordt deze parkeerplaats ook gebruikt voor overnachting in campers en auto's."

Afsluiten parkeerplaats

Hij wil van de collegeleden weten of zij bewust zijn van de ontstane situatie in en rond het recreatieterrein het Naarderbos, en of zij op basis van verstoring van de openbare orde maatregelen kunnen nemen en willen nemen. Ook vraagt de ChristenUnie of zij genegen zijn om de (grote) parkeerplaats af te sluiten en een parkeerverbod uit te vaardigen op de IJsselmeerweg en/of zij de huidige eigenaar opdracht willen geven of hem hiertoe wil vermanen om de rotzooi op het terrein te verwijderen.

De ChristenUnie wil hierop zo snel mogelijk antwoord, maar uiterlijk binnen vier weken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant