Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Speelveldjes in Naarden en Bussum onbespeelbaar

Algemeen

BUSSUM - Door een fout van de aannemer kunnen kinderen in Naarden en Bussum geen gebruik maken van een aantal speelveldjes. Hij heeft speelveldjes en gazons gefreesd en opnieuw ingezaaid, terwijl verticueren de bedoeling was. Het is abusievelijk gebeurd, laat de gemeente Gooise Meren in een persbericht weten.

"Dit heeft tot gevolg dat er de komende zes weken niet op gespeeld kan worden. Vanuit de directe omgeving van de veldjes hebben ons al veel klachten bereikt over de huidige staat van de veldjes", aldus een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren.

Intact

De rigoureuze aanpak van de veldjes was niet de bedoeling, laat hij ook weten. "De opdracht aan de aannemer was om de velden te verticuteren, door te zaaien met nieuw graszaad en mos en onkruid te verwijderen. Grote kale plekken zouden worden afgezet. De bestaande grasmat zou dan intact blijven en was geschikt om op te spelen."

Bijzonder zuur

De aannemer heeft echter de veldjes in hun totaliteit gefreesd (omgewoeld) en opnieuw ingezaaid, met als gevolg dat ze nu onbespeelbaar zijn. Over zes weken liggen de veldjes er weer mooi bij. Tot die tijd kan er niet op gespeeld worden. "Wij vinden het bijzonder zuur voor kinderen die er hadden willen spelen. We hadden het ze graag gegund. We betreuren het ontstane ongemak."

Het gaat om de volgende grasveldjes: Plein 1940-45 Naarden, Limburg van Stirumlaan bij huisnr 69-95 Naarden (deze zou als enige wel gefreesd worden), Graaf Willem de Oudelaan voor huisnr 185 Naarden (speelplek) en Van Galenlaan Bussum (speelplek).

En om de trapveldjes aan de Dobbestraat/ Vaartweg Naarden, Jac. P. Thijssepark/ Lepelaarstraat Naarden, Keverdijk Naarden en Limburg van Stirumlaan bij botenhelling Naarden.

Uit de krant