Afbeelding
Foto: PR

Muiden viert Koningsdag virtueel

Algemeen

MUIDEN - De inwoners van Muiden kunnen Koningsdag - weliswaar thuis op de bank - gewoon vieren. Het Comité Openbare Feesten voor Muiden heeft een virtueel programma op poten gezet en zich voor deze gelegenheid - door corona - omgevormd tot Comité Online Feesten voor Muiden. De vrijwilligers hebben hiervoor speciaal COF TV opgericht, op YouTube.

"De hele dag door vertalen we zoveel mogelijk fysieke tradities naar quarantaine-veilige activiteiten", meldt een woordvoerder. "We gaan - onder de naam COF's Quarantaine Koningsdag - een échte, virtuele Koningsdag organiseren. De mensen kunnen via cofmuiden.nl hun gebak bestellen en dat bezorgen we dan 's ochtends thuis." Daar kunnen ze dan van smullen als om 10.00 uur een aubade-achtig programma wordt uitgezonden. De organisatie hoopt dan ook de toespraak van burgemeester Han ter Heegde te kunnen uitzenden.

Kinderprogramma

Om 14.00 uur begint het kinderprogramma, dat bestaat uit knutselen en gekke fratsen door een clown. De opnamen hiervoor worden nu gemaakt. Twee uur later - om 16.00 uur - wordt via COF TV gezamenlijk geproost op de verjaardag van de koning. En om 20.00 uur gaan de bingoballen rollen. "Deze live-uitzending vindt plaats via YouTube. Mensen kunnen de bingokaarten ook via de shop op cofmuiden.nl bestellen en die bezorgen we dan met het gebak mee. Alles natuurlijk zonder winstoogmerk; gebak is gewoon kostprijs van Bakkerij Stricker en de bingo-opbrengst gaat één op één terug in de prijzenkast. En tussen alle programmaatjes door gaan we zoveel mogelijk leuke oude filmpjes van Muiden, Muiders en Muidenaren uitzenden die we dan steeds herhalen tot er een nieuwe uitzending komt." 

Tips kunnen gemaild worden naar info@cofmuiden.nl.

Uit de krant