Echtpaar Bol 60 jaar getrouwd.
Echtpaar Bol 60 jaar getrouwd.

Joop en Alie Bol vieren diamanten trouwdag, maar op gepaste afstand

Algemeen

BUSSUM - Joop Bol (83) en Alie Bol-Bakker (79) waren maandag zestig jaar getrouwd. Helaas hebben zij door de coronacrisis het familieweekend - met kinderen en kleinkinderen - naar Egmond aan Zee, een lunch met broers en zussen en andere festiviteiten - moeten afzeggen. 

"Het is niet anders, we moeten zien dat we door deze tijd heen komen", zegt Joop Bol. Maar met behulp van tijdsloten werd het bruidspaar door de (klein)kinderen in de watten gelegd, en werd er zelfs een glaasje champagne gedronken.

Ook had het echtpaar Bol zich verheugd op een gezellig bezoek van burgemeester Han ter Heegde. Dat werd echter enige tijd terug - vanwege corona - al afgezegd, maar daar hadden hun kinderen Cees en Marina iets op bedacht. Misschien dat de burgervader kon langsfietsen zonder binnen te komen? En dat dééd hij! Ter Heegde verraste het bruidspaar namelijk met een 'bezoek op afstand'. "En juist op het moment dat een oude klant met zijn draaiorgel was voorgereden", zegt de bruidegom. Namens het gemeentebestuur waren er bloemen voor het diamanten bruidspaar.

Uit de krant