Jaap en Trees op hun huwelijksdag.
Jaap en Trees op hun huwelijksdag.

Trees Roeten-Beuken (84): 'Jaap was een hele mooie jongen'

Algemeen

BUSSUM - Een beetje eigenwijs zijn ze allebei, maar dát vinden ze juist zo leuk aan elkaar. Jaap Roeten (86) en Trees Beuken (84) zijn vandaag op de kop af zestig jaar getrouwd. In hun prachtige tuin kwamen de kinderen en kleinkinderen - vanwege het coronavirus op afstand - langs om hen te feliciteren. "Maar knuffelen kan helaas niet", zegt Trees. "Deze tijd is niet leuk."

Dat was zestig jaar geleden wel anders. De bruid woonde in Baarn en de feestelijkheden vonden plaats in de Pekingtuin. "Het was - net als vandaag - een prachtige dag. Onbewolkt en 21 graden."

Dansles bij Van Bommel

De twee tortelduifjes, die nog altijd dol op elkaar zijn, leerden elkaar kennen bij Van Bommel in Hilversum. Trees ging daar - 17 jaar oud - vanuit Baarn op dansles. "Jaap was - bij gebrek aan jongens - invaller", weet zij zich te herinneren. Ze vond het leuk om met hem te dansen. "Hij was al ervaren en ik leerde daardoor snel." Maar een vonk was er niet direct. Een brief van Jaap deed Trees' gedachten niet veranderen. Eigenlijk serveerde ze hem in een antwoordbrief af. Maar dat pikte Jaap niet en op een goed moment stond hij gewoon bij Trees aan de deur. Ze werden verliefd ("Jaap was een hele mooie jongen"), maakten trouwplannen, spaarden voor hun uitzet en maakten ritjes op de Berini. Hun eerste buitenlandse brommervakantie ging naar Trier in Duitsland.

Bloemenzee

Na hun trouwen hebben ze een aantal jaren in Baarn gewoond, maar nu zijn ze alweer 55 jaar gelukkig in hun woning in Bussum. Een feestje zit er helaas niet in, maar vergeten worden ze zeker niet. "Ik had er vandaag niks van verwacht, maar ons huis staat vol met bloemen. In het plantsoen hier tegenover hebben de kinderen een spandoek neergezet en zij hebben een lied gemaakt waarbij ze om de beurt een couplet zongen. Toen raakten we wel ontroerd." Hun huwelijksgeheim? "Liefde en verdraagzaamheid", zeggen ze beiden.

Uit de krant