Foto: SKBNM

SKBNM brengt boekjes, liedjes en rituelen naar je huiskamer

BUSSUM - Stichting Kinderopvang Bussum-Naarden-Muiden-Muiderberg (SKBNM) brengt in deze coronatijd voorleesverhalen, liedjes en bekende rituelen van de kinderopvang via sociale media naar kinderen en ouders. "Zodat we in deze bijzondere tijd met elkaar verbonden blijven", meldt woordvoerder Lotte Gommers.

"In deze tijd waarin kinderopvang en scholen gesloten zijn, missen veel kinderen hun vertrouwde dagritme. Alles is ineens ongevraagd anders en waar volwassenen het soms al moeilijk hebben met het ontbreken van de vaste ijkpunten op een dag, is dat voor kinderen nog lastiger.

Meezingen met Olga

Elke werkdag zit pedagogisch medewerker Olga om 10.00 uur klaar met haar ukelele om live liedjes te zingen voor een groeiend publiek van kinderen en ouders. Collega's van kinderdagverblijf de Woelwaters en Ravelijn in Naarden, en van ’t Mouwtje en Michaël in Bussum, lezen bekende verhalen voor voor de camera, en collega Ilke van de Meerpaal geeft de kinderen zelfs een virtuele rondleiding over haar boerderij waar talloze lammetjes zijn geboren.

Peuters tot tieners

Niet alleen de pedagogisch medewerkers van de kinderdagverblijven doen hun best, ook de medewerkers van tienercentrum Tiens zetten zich in om de tieners thuis te bereiken: dagelijks kunnen tieners sporten met Benjamin, raadsels oplossen met Jeroen of Wietse en koken of knutselen met Mo, Daphne en Ettie.

Opvoedcoaches

Gommers: "Voor veel ouders is dit een lastige tijd. Op deze manier proberen we hen te ondersteunen. Naast video's delen we tips voor leuke activiteiten voor kinderen. En ook in deze tijd blijven de SKBNM opvoedcoaches bereikbaar voor alle ouders. Zij kunnen helpen bij opvoedvragen, en bieden een luisterend voor alle ouders die daaraan behoefte hebben in deze bijzondere, niet altijd gemakkelijke tijd."

De video’s voor kinderen zijn te bekijken op de Facebook-pagina van SKBNM Kinderopvang en Tienercentrum Tiens én op Vimeo: vimeo.com/skbnm.

Meer berichten