Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Feestelijk optreden 4Sisters bij Naarderheem

Cultureel

NAARDEN - Toch nog een vrolijke middag voor de bewoners van Naarderheem vrijdag in minder vrolijke tijden. Zij werden verrast met een optreden van 4Sisters.

Het momenteel drie leden tellende ensemble zong het repertoire van The Andrews Sisters, de drie Amerikaanse zusjes die in de jaren 40 van de vorige eeuw populair waren. Op het plein voor de hoofdingang bezorgden Hannie de Groot, Anja Tromp en Anne Smit een half uur lang voor veel vermaak.

De meerstemmige formatie treedt voornamelijk op tijdens feesten en partijen en zou ook rond 5 mei optredens verzorgen. Maar dat ging of gaat allemaal niet door vanwege de coronamaatregelen. En dus benaderde 4Sisters verschillende verzorgingshuizen voor een optreden. Naarderheem reageerde als eerste en kreeg dus de primeur. 

Voor het drietal zelf was de aanloop naar dit miniconcert best pittig. De laatste repetitie was alweer enige tijd teug, op 5 maart. Twee dagen voor het optreden kwamen de drie vrouwen voor het eerst weer bijeen om - op afstand van elkaar - te repeteren. "Dat was best heftig, je stem raakt sneller belast", vertelt De Groot. "Maar het was wel weer fijn om samen te zingen."

Ook het optreden zelf verliep goed. Na afloop werd het ensemble overladen met bedankjes. Overigens wordt binnen 4Sisters, nu ze nog maar met z'n drieën zijn, wel gedacht aan een nieuwe naam. Suggesties zijn welkom. 

Uit de krant