Achtergrond vluchtende hangjongeren (nog) niet bekend

Foto: Politie Gooise Meren

GOOISE MEREN - Burgemeester Han ter Heegde kent (nog) niet de achtergrond van de jongeren die met Pasen - na samenscholing op de Flevolaan - op de vlucht sloegen bij het zien van de politie. Bij hem is ook niet bekend of zij zich al op het politiebureau in Naarden hebben gemeld om hun spullen op te halen.

Hij zegt ook dat hij niet weet of het dezelfde jongeren zijn, die eerder op de Vestingwallen rondhingen. Dat vertelt de burgervader onder meer in het GooiTV-interview door Ruud Bochardt. HIj weet wél dat de groep uiteenstoof bij het zien van de agenten. "Ik denk dat de politie getipt is."

Tekst gaat verder onder de video

Het samenscholen van grote groepen mensen is tijdens de heersende coronacrisis verboden. Toch lappen sommige jongeren de regels aan hun laars. "Het kan echt niet jongens, écht even dimmen."

Boete

De jongeren lieten tijdens hun vlucht hun persoonlijke spullen, zoals fiets- en huissleutel, en jas, achter. "Deze liggen op het bureau in Naarden." Wie de moed heeft de spullen op te halen, kan op een reprimande rekenen. "Er wordt een hartig woordje met hen gesproken." Als echter blijkt dat één van hen voor de tweede maal in de fout is gegaan, staat er een boete te wachten. "De maatregelen zijn klip-en-klaar en genoegzaam bekend. Je kunt je hersens gebruiken, en zo niet dan word je na één keer waarschuwen beboet", aldus de burgervader.

Meer berichten