Afbeelding
Foto: Brandweer Gooi en Vechtstreek

Zeer grote brand bij rijschool Jan ter Beek

Algemeen

BUSSUM - Bij rijschool Jan ter Beek aan De Nieuwe Vaart in Bussum heeft vanmorgen vroeg een zeer grote brand gewoed. Het vuur is ontstaan in de garage van het bedrijf. De oorzaak is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. Slachtoffers zijn er niet gevallen.

Het waren agenten die vanmorgen om 6.12 uur de brand bij de brandweer meldden. Zij waren naar aanleiding van een inbraakmelding - rond 6.00 uur - naar de rijschool gereden en zagen toen pluimen rook uit het dak komen. "Binnen in het gebouw stonden twee auto's in brand", meldt een woordvoerder van de brandweer. Of er aan de brand ook daadwerkelijk een inbraak vooraf is gegaan, is nog niet duidelijk en wordt onderzocht. Het kan ook zijn dat het inbraakalarm vanwege een verhoogde temperatuur in het pand is afgegaan, meldt de brandweerman.

Tekst gaat verder onder de foto

De schade is groot. Het hele pand zit onder de neerslag van roet door de zwarte rook. Brandweerlieden hebben acht auto's, en meerdere motoren en scooters naar buiten kunnen rijden. "Maar alles is pikzwart. Ook in de auto's; de ramen stonden open. Daar kun je niet even een slangetje overheen halen." Het andere bedrijfsdeel, waar de kantoren, balie, en leslokalen zich bevinden, heeft ook roetschade. Een schade-expert van Solvage is ter plaatse om de schade op te nemen, maar wil hierover niets zeggen.

De brand was rond 7.30 uur onder controle. "Omdat er uiteindelijk sprake was van een zeer grote brand, kwamen er vier tankspuitauto's uit de hele regio naar Bussum."

De uitgang van het afvalstation was door de brand ook lange tijd dicht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant