Dronebeeld van het eiland, gezien vanaf de zuidkant.
Dronebeeld van het eiland, gezien vanaf de zuidkant. Foto: PR

Kijker ziet nu andere kant van Pampus

Algemeen

MUIDEN - Nu het hele land voor Pampus ligt, start Forteiland Pampus het nieuwe seizoen anders dan anders. "Vanaf Goede Vrijdag was het de bedoeling om iedereen weer persoonlijk op het eiland te verwelkomen. Het zou ook de start van 125 jaar Pampus zijn. Die start was nu digitaal. Ook leuk, want op deze manier bezoekt Pampus de mensen in plaats van andersom. En dat geeft het eiland de mogelijkheid om zich eens van een heel andere kant te laten zien", vertelt woordvoerder Anouschka Zanolla.

Verschillende medewerkers van Pampus stappen komende tijd uit hun comfortzone en gaan hierover vloggen. "Ze laten zien dat Pampus de perfecte plek is om inspiratie op te doen op het gebied sociale isolatie, zelfvoorziening en zelfredzaamheid. Verwacht onverwachte verhalen en handige tips en tricks ten tijde van coronaverveling en -eenzaamheid."

Aan het woord komen onder meer de fortwachter en de eilandbeheerder. "Die eerste blijft altijd als enige achter op het onbewoonde eiland. Hij weet dus als geen ander hoe je een eenzame tijd het beste doorkomt. Van een heel andere orde wordt de vlog van de eilandbeheerder. Die gaat over bijvoorbeeld eigen energie en over water, water en nog eens water. Pampus is altijd heel vooruitstrevend geweest op het gebied van water. Al 125 jaar geleden hadden ze stromend water, iets wat de soldaten thuis toen nog niet hadden. En ook nu is het eiland vernieuwend met water bezig. Onder andere wordt geëxperimenteerd met het maken van drinkwater uit het IJmeer."
Forteiland Pampus is een oud, militair forteiland bij Amsterdam, en al 125 jaar zelfredzaam. Zonder enige aansluiting met de wal moest het de vijand weghouden van de hoofdstad.

Volg komende tijd de Pampus Vlogs, een variatie aan verhalen vol handige weetjes via www.pampus.nl/thuismuseum.

Uit de krant