Keanu krijgt thuisles.
Keanu krijgt thuisles. Foto: PR

Show- & Marchingband ViJoS inventief in coronatijden

Algemeen

BUSSUM - Muziekvereniging Show- & Marchingband ViJoS uit Bussum wordt inventief in deze tijden van de '1,5 meter-samenleving'. Uiteraard kunnen ook zij niet bij elkaar komen voor repetities of een optreden, maar hebben daarom op allerlei verschillende manieren uitgezocht hoe ze tóch het saamhorige gevoel van deze levendige vereniging kunnen behouden.

Door middel van een enthousiaste vlog hebben twee leden geprobeerd om het gezellige ViJoS-gevoel te blijven delen. Naast dat er tips werden gegeven hoe je toch thuis kan blijven oefenen, werden er ook nieuwtjes gedeeld en gebeld met een aantal leden van de vereniging hoe zij thuis de 'quarantaine' doorkomen.

Online muziekles

Voor de muziekles zijn er veel thuistips en oefeningen beschikbaar, maar bij (Jong) ViJoS is het ook gewoon mogelijk om op afstand met je instructeur muziek te maken. "Er zijn al meerdere pilots geweest en het blijkt één groot succes", laat een woordvoerder weten. Ook op het 'samen muziekmaken' is iets bedacht. "De leden van ViJoS hebben allemaal thuis hun partij van het nummer Havana ingespeeld, dat is gemonteerd en samengevoegd tot een geheel nummer. Zo zijn ze toch even bij elkaar!"

Kleine troost

ViJoS zou de komende tijd deelnemen aan allerlei activiteiten en evenementen in en rondom 't Gooi; Koningsdag in Bussum, de avondvierdaagse van Gooise Meren, Nieuwegein, Lelystad en Kortenhoef, het inhalen van de lopers van het bevrijdingsvuur in Naarden-Vesting en onder andere het muzikaal omlijsten van de dodenherdenking bij het monument op de Frederik van Edenweg. Helaas kunnen al deze belangrijke en mooie momenten niet doorgaan. Voor de kleine troost die het biedt, is het dus mogelijk om ViJoS te volgen op sociale media waar al deze corona-initiatieven gedeeld worden en vaak terugblikken zijn van memorabele ViJoS-momenten.

Tijdens de vlog.

Uit de krant