Angèle (links) en Ellen met de raamsticker 'Steun elkaar en koop bij de Bussumse ondernemers'.
Angèle (links) en Ellen met de raamsticker 'Steun elkaar en koop bij de Bussumse ondernemers'.

Laat de Bussumse ondernemers niet in de steek. Koop lokaal!

Bedrijven

BUSSUM 'Steun de lokale ondernemers’ is de oproep van Ellen Hazenberg van de Stichting Pro Bussum. "De lokale winkeliers moeten door deze moeilijke tijd heen geholpen worden. Als de coronacrisis voorbij is, willen we een gezellig centrum met horeca en een mooi gevarieerd winkelaanbod behouden."

"In Bussum is het merendeel van de winkels geopend en worden de RIVM-voorschriften opgevolgd zodat klanten veilig kunnen winkelen. In veel winkels geldt een deurbeleid, worden pinautomaten en andere contactoppervlakken goed schoongemaakt en natuurlijk geldt overal de 1,5 meterafstandregel die aangegeven wordt door vloer- en raamstickers zoals de groene sticker op de foto."

Creatieve oplossingen

Ellen vertelt dat de winkeliers creatieve oplossingen hebben bedacht zodat klanten veilig kunnen winkelen of online bestellen. "Winkeltijden zijn aangepast en zijn te vinden op websites en social media. Ook de service is bij veel winkels uitgebreid. Zo kun je op afspraak veilig privé winkelen als de winkel gesloten is. Cadeau- of tegoedkaarten kunnen nu worden gekocht en op een ander tijdstip worden verzilverd. Een sympathieke actie om op dit moment solidair te zijn met de lokale ondernemers. Ondernemers maken in deze tijd nog meer gebruik van social media en tonen veel mooie voorbeelden van creatieve ondernemerszin in deze moeilijke tijd. Op de Facebookpagina van speelgoedwinkels zijn knutseltips te vinden zodat je met kinderen thuis fijn kunt knutselen. Heel handig in deze tijd waarbij ouders en kinderen aan huis zijn gebonden.

Mode-, schoen-, woon-, tuin- en speelgoedwinkels tonen hun collecties via foto’s en filmpjes. Klanten kunnen dan virtueel winkelen en thuis een keuze maken. Mooie combinaties en items uit de modecollectie worden online geshowd. De ondernemers gaan bij de klanten thuis langs om de items te bezorgen of leveren kledingservice aan huis.”

Gratis thuisbezorgd

"Met mooi weer kun je nog steeds een lekker ijsje halen bij de ijssalons. Maar ga niet allemaal tegelijk en hou je aan de maatregelen. Je mag niet in de salon of direct buiten je ijsje opeten. De salons hanteren een deurbeleid zodat er maar één persoon de ijssalon binnenkomt voor een bestelling. Horecaondernemingen en kappers zijn gesloten. Veel kappers bieden de service aan om op maat gemengde haarverf te bezorgen. Zo kun je thuis zelf je haar kleuren. Veel lokale restaurants en horeca-ondernemingen bieden afhaal- en bezorgmaaltijden aan en komen naar de (vaste) klanten toe. Een fijne service voor mensen die de deur niet uit kunnen. De verswinkels (vlees, vis, kaas, brood, noten, groente en fruit) op de Landstraat hebben de handen ineengeslagen. Klanten kunnen online bij de diverse winkels bestellen; de bestellingen worden zo veel mogelijk gecombineerd gratis thuisbezorgd in 't Gooi. Iedereen die niet zelf naar de winkel kan, wil of mag, kan gebruikmaken van deze veilige service van de vertrouwde winkels.”

Het Hoofdkantoor is open

Een van de vele winkels die nog open zijn, is Het Hoofdkantoor op de hoek van de Spiegelstraat en de Herenstraat. "De koffiebar en flexwerkplekken zijn wel gesloten ter voorkoming van het coronavirus", vertelt eigenaar Angèle Duijnstee. "Maar je kunt bij ons wél een spreekkamer huren: ideaal als je je momenteel thuis moeilijk kunt concentreren. Natuurlijk houden we ons aan de RIVM-voorschriften." In Het Hoofdkantoor kun je ook nog steeds terecht voor verlichting en lichtadvies, cadeautjes, lifestyle-artikelen, brillen en interieuraccessoires. "Kom gezellig bij ons langs. Onze conceptstore heeft wel aangepaste openingstijden en is nu open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Dit om buiten die tijden het 'private shopping' mogelijk te maken. Heb je hierin interesse dan kun je ons bellen met 035-760 2810. Om persoonlijk contact te beperken geven we nu ook online lichtadvies. Meer informatie hierover vind je op onze website. Lokaal en contactloos winkelen is makkelijker gemaakt door de komst van een webshop op Facebook. Daarnaast plaatsen we elke dag op social media een ‘lichtpuntje’ van ons assortiment. Je kunt dit online bestellen, via de mail of telefonisch en we bezorgen het gratis bij je thuis."

Een toepasselijke actie is de bezorging van een 'Zakje Licht’ met vier witte zakjes, ijzerdraad en vier grote waxinelichten. "Hiermee breng je jouw dierbaren letterlijk licht in een duistere periode. We bezorgen dit in Naarden en Bussum gratis en versturen het desgewenst door heel Nederland, voorzien van een persoonlijke boodschap. Uiteraard is het naast alle online-oplossingen ook mogelijk om in de winkel te shoppen en ons op deze manier te steunen."

Winkeliers steunen

Ellen: “Voor het behoud van het gevarieerde winkelaanbod dat Bussum heeft, is het belangrijk om de ondernemers nu te helpen. Ze hebben de steun van de klanten heel hard nodig. Bel, maak een afspraak of bestel online. De ondernemers bezorgen de bestellingen graag bij de mensen thuis.”

Uit de krant