Teun uit Muiden.
Teun uit Muiden. Foto: © NOS Jeugdjournaal

Teun uit Muiden staat in finale van Jeugdjournaalwedstrijd

Algemeen

MUIDEN - Teun Saul (10) is de zesde finalist van de Jeugdjournaalwedstrijd. Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen met de Jeugdjournaalwedstrijd, die wordt georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en Instituut Beeld en Geluid in Hilversum.

In totaal hebben bijna vierhonderd kinderen meegedaan door middel van het inzenden van een video waarin ze hun journalistieke talenten laten zien. Het is niet vreemd dat veel van hen de coronacrisis als onderwerp kozen.

Teun bevroeg Danny Ghosen over zijn deelname aan Expeditie Robinson. De enthousiaste jongen uit groep 7 is namelijk 'superfan' van het televisieprogramma. Ghosen deed mee in 2015. "Deze gast is supergoed", vertelt Teun in het filmje.

De redactie had de lastige taak om uit de inzendingen tien finalisten te kiezen die op zondag 19 april alles uit de kast mogen halen voor de hoofdprijs. De winnaar mag als echte razende reporter op pad met een Jeugdjournaal-cameraploeg om een onderwerp naar keuze te verslaan. De reportage is te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Aangepaste finale

Doorgaans worden de finalisten uitgenodigd in Hilversum voor de finaledag, maar die vindt dit jaar plaats via een videoverbinding. De kinderen voeren een drietal opdrachten uit die worden beoordeeld door de vakkundige jury, bestaande uit de winnaar van 2019, Rómeycia, Jeugdjournaal-verslaggever Noortje Deutekom en YouTuber KORTHOM.

Uit de krant