Foto: PR

Publiekssteiger Grote Kerk bijna klaar

NAARDEN - De publiekssteiger van de Grote Kerk is bijna klaar, maar bezoekers moeten nog wel even geduld hebben.

Officieel zou het project 'Hemelbestormers' - op en rond de publiekssteiger bij de renovatie van het dak - op 25 april worden geopend door minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en burgemeester Han ter Heegde, maar door de coronacrisis laat dit voorlopig nog even op zich wachten.

Nieuwe vrijwilligers

Ellen Snoep, directeur van de Stichting Grote Kerk Naarden, heeft ook goed nieuws. "Naar aanleiding van onze campagne hebben zich maar liefst veertig nieuwe vrijwilligers voor het project aangemeld. Die kunnen nu helaas nog even niet aan de slag, want de opening is uitgesteld. We houden verschillende opties open. Mogelijk opent het project alsnog in de zomermaanden. En anders verplaatsen we de programmering naar het najaar of later. Het educatieve programma vindt gewoon doorgang en kan worden geboekt door scholen vanaf volgend schooljaar."
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Vereniging Vrienden van Grote Kerk Naarden, Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Gooise Meren.

Meer berichten