Prachtige banner op de gevel van de school.
Prachtige banner op de gevel van de school. Foto: PR

Spandoek 'Jullie doen het fantastisch!'

Algemeen

BUSSUM - De schoolleiding van het Willem de Zwijger College in Bussum heeft haar leerlingen een hart onder de riem gestoken door een enorm spandoek bij de school aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg op te hangen. 'Jullie doen het fantastisch' staat er ook nog op.

De scholen in Nederland blijven tot en met 28 april in verband met het coronavirus gesloten. Hoe gaat 'het Willem' hiermee om? "We pakken het serieus op", vertelt Louisa Verhulst van het directiesecretariaat. "Alle docenten werken online, geven online les en studiewijzers en lessen zijn voor leerlingen allemaal te vinden op één onlineplek. Zo blijft het voor hen overzichtelijk. Secties overleggen in Google Hangout en de schoolleiding doet dat ook elke dag om te zien wat voor zaken opgepakt moeten worden. Iedereen krijgt er een beetje vierkante ogen van," zegt Verhulst, "maar de leerling staat voorop natuurlijk. Het grootste belang is dat zij onderwijs kunnen blijven volgen."

Chromebook te leen

Gelukkig kent de Bussumse middelbare school niet het probleem, zoals in sommige grote steden, dat leerlingen geen laptop hebben. "De meeste scholieren hebben er zelf een en de enkeling die dat niet heeft, heeft inmiddels van school een Chromebook te leen gekregen. En ja, natuurlijk heeft het gevolgen, met name voor de eindexamenleerlingen. Zij moeten nu nog een aantal zaken afronden zoals gesteld volgens de regels van de inspectie, maar het is zuur natuurlijk dat ze geen eindexamen mogen doen. Ze hebben hier echt naartoe geleefd en er hard voor gewerkt. Maar het is niet anders. We houden vol, en hopelijk blijft iedereen gezond:, leerlingen, hun ouders en onze medewerkers."
De schoolexamens gaan overigens wel door, maar scholen en leerlingen krijgen meer tijd voor deze examens. Het schoolexamen is de basis voor het diploma.

Uit de krant