Burgemeester Han ter Heegde.
Burgemeester Han ter Heegde. (Foto: Bob Awick)

Burgemeester Ter Heegde heeft compassie voor gezinnen met schoolgaande kinderen

GOOISE MEREN - In deze bizarre tijd van corona spreekt Gooi TV wekelijks met burgemeester Han ter Heegde. Ruud Bochardt vroeg de burgervader hoe het met hém gaat.

Een beetje verrast door de vraag reageert Ter Heegde: "Met mij gaat het goed. Wij hebben vroeger thuis het principe geleerd: Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. En aan die uitspraak moet ik iedere keer denken. En dat geldt voor iedereen nu."

Loopt nu goed

De burgemeester lijkt het iets rustiger te hebben. Na de invoering van de maatregelen was het heel druk. "In de zin van processen opzetten; hoe zorg je dat de samenleving/gemeente wordt georganiseerd, zoals het het beste is voor de bestrijding van het virus. We hebben heel veel op de rails moeten zetten, maar het loopt nu goed."

Krachtwerk

Hij geeft de complimenten aan zijn inwoners. "De notie - er was wat krachtwerk voor nodig - is goed doorgedrongen." Zelf heeft hij thuis de handen nog niet uit de mouwen kunnen steken, maar hij hoopt dat hij binnenkort aan ramen zemen toekomt, zei hij lachend. Hij heeft compassie voor gezinnen met schoolgaande kinderen. "Dat is wel zwaar en kinderen kunnen hun energie niet kwijt." Als tip geeft hij: ga (hard)lopen of heel hard fietsen, of trap op straat - en niet op de sportvelden - een balletje. "Dat deden wij vroeger ook."

Hierbij het gehele interview van Ruud Bochardt met burgemeester Han ter Heegde:

Meer berichten