Lola (l) en Veere maken muziek bij de Gooise Warande.
Lola (l) en Veere maken muziek bij de Gooise Warande. (Foto: © Bob Awick )

Scholieren verrassen bewoners Gooise Warande en Antonius Hof

BUSSUM - Lola Lamme (15) en Veere Welker (16) - leerlingen op het Goois Lyceum - hebben de bewoners van De Gooise Warande en De Antonius Hof verrast met een muzikaal optreden. Hoewel het buiten was, kon iedereen - middels een geluidsinstallatie - binnen meeluisteren. "Het was heel leuk om te doen", vertelt Veere Welker. Konden de ouderen hun kwaliteiten ook waarderen? "Ik denk het wel, ze zagen er in ieder geval heel vrolijk uit."

De 'opdracht' kwam voort uit het schoolproject Young Impact van maatschappijleer. De twee meiden, die beiden in 4 havo zitten en gezamelijk de muzieklessen volgen, waren direct te porren voor dit optreden. Ze willen - zeker in deze bizarre tijd - graag iets goeds doen voor de maatschappij. "De ouderen krijgen momenteel geen bezoek en dit soort momentjes geeft hen afleiding."

Niet vlekkeloos

De jongedames hebben in totaal zes liedjes gezongen; drie Engels- en drie Nederlandstalige. "Lola speelde gitaar en samen verzorgden we de zang." Zo konden de ouderen onder meer genieten Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij, Papa van Stef Bos en 15 miljoen mensen van Fluitsma & Van Tijn. Bij De Gooise Warande werd tweemaal opgetreden; aan de voor- en achterkant van het huis. De uitvoeringen liepen volgens Welker niet helemaal vlekkeloos, maar "daar hebben de mensen niks van gemerkt". Bij mooier weer wil de scholiere het graag nog eens doen. "En ik denk Lola ook wel."

Reparatiemoment

Ondertussen volgen de leerlingen van het Goois Lyceum hun lessen online. "En dat werkt goed", meldt Welker. Zelf hoopt ze dat er nog een derde toetsweek ("daar had ik écht heel goed voor geleerd") komt, zodat ze nog wat cijfers kan ophalen. "School zegt dat er een soort van reparatiemoment komt." Daar vertrouwt ze dan maar op.

Meer berichten