Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Nu 39 corona-patiënten in Tergooi

Algemeen

REGIO - Er zijn nu 39 patiënten in Tergooi opgenomen die besmet zijn met het coronavirus. Hiervan liggen negen patiënten aan de beademing. Inmiddels zijn vijf patiënten overleden. Er zijn dertien besmette medewerkers die momenteel in thuisisolatie verblijven.

Tergooi heeft ook drie patiënten uit Brabant in huis. De dienstdoende arts bekijkt per dag of we dit ook kunnen blijven doen", meldt een woordvoerder van Tergooi. Qua zorgmaterialen heeft het ziekenhuis op dit moment voldoende in huis.

In het Centraal Corona Centrum (CCC) bij Tergooi Blaricum, waar mensen die gescreend zijn door de huisarts terecht kunnen voor een consult, zijn tot nu ongeveer dertig mensen beoordeeld. "Coronaopnames gaan door naar Tergooi Hilversum", zegt Karin van Hunnik, wethouder in Laren. Zij nam vanmorgen een kijkje bij het CCC, dat bestaat uit zeven cabines, en binnen een week uit de grond is gestampt. Ze sprak daar met Garbrand Wiersema, een net-gepensioneerd huisarts die niet 'nutteloos' thuis wilde toezien en onmiddellijk het verzoek accepteerde om deze unit op te zetten. Van Hunnik: "Verder zijn er twee wagens die visites rijden en bij inwoners thuisbeoordelingen doen; dat betreft vooral ouderen. Als zij opgenomen moeten worden, komt er een speciale ambulance. Sinds zondagavond is er regionaal een pallitatief team actief."

RIVM

Het totaal aantal positief geteste patiënten in Nederland: 11.750 (+884). Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3.990 (+507). Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 864 (+93).

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week wordt duidelijk of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus. Deze cijfers worden meerdere keren per dag bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen achter op de actuele situatie.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Logo
Afbeelding
Na zomer verder met De Vinkenbaan als De Meerstroom Oranje Nassauschool sluit de komende weken goed af Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
‘De schilders van de Vechtstreek’, uitgebreid overzicht van kunstwerken Algemeen 1 jul, 09:52
Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief