Nieuwe collega's gezocht voor het geven van rondleidingen.
Nieuwe collega's gezocht voor het geven van rondleidingen. (Foto: © Bob Awick )

Nieuwe vrijwilligers gezocht voor rondleidingen door Naarden Vesting

NAARDEN Het hele jaar door, en vast op de derde zondag van elke maand, verzorgen de vrijwilligers van Vereniging Vestingstad Naarden rondleidingen door de vesting. Voor komend seizoen zoeken ze zoals altijd weer nieuwe aanwas.

De groep stads-, toren- en stadhuisgidsen bestaat uit gepassioneerde mensen die graag vertellen over de Vesting Naarden. Dit doen zij bijvoorbeeld tijdens rondleidingen met groepen of individuele bezoekers. Ze vertellen over de stad, maar zijn ook actief als torenbeklimmers (Grote Kerk Naarden) en bemannen het Stadhuis van Naarden in de zomer.

Rijke historie
De vrijwilligers geven ook rondleidingen aan besloten groepen, denk aan families of verjaardagen. De route is iedere keer anders en de rondleiders vertellen graag honderduit over de stad met rijke historie. De oude Vestingschool, de laatste boerderij in de Vesting, de Joodse huisjes, opvallende gevelstenen, het klooster en nog veel meer verborgen plekjes en anekdotes worden onder de aandacht gebracht.

De natuur om de vesting en de vestingwerken zijn vaak onderwerp van gesprek. Denk bijvoorbeeld aan het Naardermeer, de begroeiing op de wallen en de flora en fauna.

Droom die uitkomt
Er wordt verder besproken hoe de Vestingstad in de jaren 60-70 nog bekend stond als de 'getto van 't Gooi'. Daar is tegenwoordig niets meer van te zien als je kijkt naar de prijzen en de vraag naar huizen. Wonen in de Vesting is voor veel mensen een droom die uitkomt. Ook voor bewoners van de vesting blijft het interessant om een keer een rondleiding te doen.

Hoewel het vanwege de coronacrisis op dit moment stil is met rondleidingen kunnen mensen die geïnteresseerd zijn zich wel aanmelden of mailen voor meer informatie. Ze hebben nu alle tijd om zich in te lezen. Kijk op: verenigingvestingstad.nl of mail naar info@verenigingvestingstad.nl.

Meer berichten