Gijs en Ingrid van Rijn zijn blij met de prachtige nieuwe Albert Heijn.
Gijs en Ingrid van Rijn zijn blij met de prachtige nieuwe Albert Heijn. Foto: Bob Awick

Vernieuwde Albert Heijn heeft meer aandacht voor vers, gemak en voordeel

Bedrijven

HILVERSUM De winkel is helemaal leeggehaald, gestript en opnieuw ingedeeld. In de vernieuwde supermarkt is nu een veel ruimer assortiment.

"Het leegstaande pand naast ons hoort nu bij de supermarkt en daarmee zijn we gegroeid van 900 naar 1.150 vierkante meter", vertelt Gijs van Rijn, die samen met zijn vrouw Ingrid eigenaar is. "In de vernieuwde supermarkt is nu een ruimer assortiment biologische en vegetarische producten, zoals groenten, fruit, vlees en vleeswaren. Ook is het assortiment verspakketten, versbereide maaltijden en salades uitgebreid." 

Markthal

Bij de groente- en fruitafdeling is nu ook een ‘dry misting’. "Dat is een fijne verneveling van water waardoor groenten en bananen langer koel en vers blijven. Op deze manier wordt voedselverspilling tegengegaan. We hebben ook een 'Markthal'. Dat is een eilandje met verse producten voor ontbijt, lunch en borrel. Er liggen luxe vleeswaren als Serranoham, rosbief en gehaktballetjes en kippenvleugeltjes die warm van de grill komen. Ook zijn er verse schepnootjes - die je nu ook met elkaar kunt mengen - en ambachtelijke chocolade en bonbons."

Topwijnen

Bij de broodafdeling worden minder producten ingepakt zodat het langer vers blijft. "De broodjes, zoals kaiserbroodjes, pistolets, triangeltjes, donuts, maar ook hartige broodjes als frikandelbroodjes, komen in broodbakken of mandjes en kun je nu zelf pakken. Naast de broodafdeling ligt het gebak met een uitgebreid assortiment taarten en vlaaien en luxe koeken. Doordat we meer oppervlakte hebben, konden we de wijnen uitbreiden met topwijnen. We verkopen nu wijnen van 2 tot 20 euro. Er is steeds meer aandacht voor plantaardige dranken zoals soja-, haver- en rijstmelk en daarom hebben we dat assortiment ook uitgebreid. De non-foodafdeling is groter geworden en we hebben nu diverse bakartikelen in de winkel om zelf een cake of taart te bakken."

Zelfscankassa's

Het afrekenen kan nu ook met de zelfscankassa’s. "Met een handscanner kun je tijdens het winkelen je producten scannen of je scant je boodschappen bij de zelfscankassa. Onze kassa's blijven natuurlijk om gezellig een praatje te maken met de caissières. Het koffiehoekje staat op een andere plek, maar klanten kunnen nog steeds samen een kopje koffie drinken voor de sociale contacten. We blijven de gezellige buurtsupermarkt met de goede service en kwaliteit. Dat is voor ons en voor de klanten belangrijk."

De Albert Heijn is sinds woensdag weer open. "Voor onze prachtige winkel hebben we veel desinfecterende maatregelen genomen. Kom gerust langs, maar doe dat door de dag heen en graag niet hamsteren."

Albert Heijn zit aan De Meent 19 in Hilversum. 035-693 43 76. Informatie staat op www.ah.nl.

Uit de krant