Foto: Bob Awick

Wethouder: ondernemers krijgen 3 maanden uitstel gemeentelijke belastingen

GOOISE MEREN - Wethouder Alexander Luijten schrijft in een brief aan alle ondernemers in Gooise Meren dat hij meeleeft en zich wil inspannen deze mensen tegemoet te komen. Hij zegt toe dat er voor 3 maanden uitstel komt van de betaaltermijn van de gemeentelijke belastingen. 

Verder kunnen zelfstandigen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud.

De wethouder schrijft in de brief aan de ondernemers: "We begrijpen dat u zich mogelijk zorgen maakt, niet alleen over uw gezondheid en die van uw medewerkers, maar ook over de toekomst van uw bedrijf. Wij leven met u mee. We realiseren ons goed dat de COVID-19 crisis veel ondernemers direct in financiële problemen kan brengen. In deze onzekere periode wil ons college, daar waar het binnen de gemeentelijke mogelijkheden ligt, zich inspannen u tegemoet te komen.

De afdeling belastingen van de gemeente Gooise Meren handelt alle vragen hierover af. Telefoon: 035 207 00 00.

Hulp Loket
Er is ook een speciaal Hulp loket ingericht voor ondernemers bij de Ondernemers vereniging (OVGM). Aan het loket zijn fiscalisten, juristen en advocaten verbonden. U kunt hierop kosteloos een beroep doen.
Website: www.ondernemersgooisemeren.nl
Email: Coronaloket@ondernemersgooisemeren.nl

Meer berichten