Houd de dienstregeling zelf goed in de gaten!
Houd de dienstregeling zelf goed in de gaten!
corona

NS rijdt vanaf zaterdag met aangepaste dienstregeling

BUSSUM - Vanaf zaterdag gaan de treinen rijden volgens een speciale basisdienstregeling. Maar ook voor vandaag waarschuwt de NS dat er mogelijk al fors minder treinen rijden dan gebruikelijk. 

De speciale dienstregeling wordt ingezet om te zorgen dat reizigers kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare treindienst, meldt de NS. De NS wil zoveel mogelijk treinen laten rijden, zodat Nederlanders met cruciale beroepen naar hun werk kunnen blijven gaan.

De NS moet zorgvuldig omgaan met de inzet van hun machinisten en andere medewerkers. Enerzijds omdat er steeds meer medewerkers zich ziek melden, waardoor er ritten geschrapt moeten worden. Anderzijds wil de vervoerder zuinig zijn op haar mensen door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn.

Speciale dienstregeling
De speciale dienstregeling houdt in dat er vanaf ieder station in Nederland, in alle richtingen, twee treinen per uur rijden. Alleen vanaf stations waar nu één keer per uur, per richting, een trein vertrekt, blijft dit zo. Op enkele noord-zuid en oost-westverbindingen rijden Intercity's, op andere trajecten rijden Sprinters, die op elk tussengelegen station stoppen. Nachttreinen rijden niet en de internationale treinen rijden volgens een sterk aangepaste dienstregeling.

Routeplanner
De NS raadt aan kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Die is voorlopig steeds één dag van tevoren bijgewerkt.

Meer berichten