Het C'est La Vie Huis.
Het C'est La Vie Huis.
corona

C'est La Vie Huis beleeft hectische tijd

NAARDEN - Het C'est La Vie Huis voor ongeneselijk zieken beleeft momenteel een hectische tijd. Er zijn uiteraard maatregelen genomen om te voorkomen dat het coronavirus binnen komt. Dat betekent dat alle bewoners getest eerst worden en er hooguit één persoon op visite mag komen.

Marina Bol van het C'est La Vie Huis vertelt hoe het er momenteel aan toe gaat. "We hebben nu vier mensen in huis om te verzorgen. Een grote groep van onze vrijwilligers is 70 jaar of ouder en die willen we niet over de vloer hebben. We zijn ook terughoudend met bezoek uit Brabant. Gasten en hun bezoek vragen wij op de eigen kamer te blijven."

Verder zorgen ze ervoor dat alleen fitte mensen werken. "We proberen ook zo min mogelijk mensen naar binnen te halen. Dat betekent dat de vrijwilligers bijvoorbeeld thuis koken en daarna het eten hierheen brengen."

Andere bezoekregels
In het huis komen mensen in alle rust om te sterven, het is dus geen verpleeghuis waar andere bezoekregels gelden. "Maar wij kunnen nu geen wekenlange zorg aan onze gasten bieden", zegt Bol. "Dat zou het weinige personeel niet volhouden." Bol probeert dan ook mee te geven dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven. "Dan kunnen ze nog bezoek ontvangen en in alle rust afscheid nemen. "Bij ons mag maar weinig bezoek komen, daarom kijken we of onze cliënten echt in hun laatste levensfase zitten." Omdat er maar zo weinig bezoek mag komen wordt er wel gewerkt met Facetime. "Zo kunnen de mensen toch nog wat contact houden."

Het C'est La Vie huis zou graag mondmaskers en brillen ontvangen. Ze hopen niet dat er een lockdown komt, want dan voorspelt Bol dat het lastig wordt om open te blijven. 

Meer berichten