De run op de coffeeshops, nadat de maatregelen waren aangekondigd, bleek niet nodig. Afhalen mag namelijk nog.
De run op de coffeeshops, nadat de maatregelen waren aangekondigd, bleek niet nodig. Afhalen mag namelijk nog. (Foto: Foto Miché / Bastiaan Miché)
corona

Noodverordening om maatregelen coronavirus te handhaven

REGIO - De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 17 maart 2020 besloten tot een Noodverordening. Dit naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet op zondag 15 maart 2020 heeft bekend gemaakt. Met de noodverordening kan er gehandhaafd worden op deze maatregelen.

Het gaat  om de aanvullende maatregelen die zondag 15 maart door het kabinet bekend gemaakt. "Daarbij is de opdracht gegeven om met ingang van 15 maart 2020 om 18.00 uur eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s en seksinrichtingen te sluiten", aldus de mededeling van de veiligheidsregio.

Verbod op openstelling
"Voor coffeeshops is het verbod op openstelling ook van toepassing, behalve voor zover uitsluitend sprake is van de verkoop, aflevering of verstrekking van softdrugs, de zogenaamde afhaalfunctie. Uitgezonderd van deze opdracht zijn hotels, thuisbezorgde maaltijden, afhaallocaties en catering."

"Dit is een aanvulling op de maatregel om alle evenementen met meer dan honderd personen afgelast te houden en te verbieden, waaronder publieke locaties, zoals musea, concertzalen en theaters."

Voorkomen verspreiding virus
"De maatregelen gelden in elk geval tot en met 6 april 2020. De Noodverordening is een besluit van de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19."

Meer berichten