Foto: Provincie Noord-Holland

Connexxion rijdt vanaf donderdag minder vaak

REGIO - Busvervoerder Connexxion past vanaf donderdag 19 maart de dienstregeling aan. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leiden ertoe dat aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. "De aangepaste dienstregeling is vanaf 18 maart terug te vinden in onze reisplanner", aldus Connexxion.

"Door onze frequentie te verlagen, voorkomen we dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Mensen die werken in cruciale beroepen kunnen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen."

Minder service

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, worden reizigers gevraagd om via de zijdeur in te stappen en achterin in- en uit te checken. "Hiermee verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers."

Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app.

Buurtbussen

De buurtbussen rijden, mede op advies van de RIVM, niet meer sinds afgelopen maandag. "De meeste buurtbuschauffeurs vallen in de mogelijk kwetsbare doelgroep voor wie de gevolgen van het virus ernstig kunnen zijn. En in de buurtbussen kunnen wij de chauffeurs niet zo beschermen zoals we dat in de reguliere bussen kunnen, namelijk via de achterdeur instappen. De buurtbus chauffeurs kunnen niet zoals in het reguliere ov beschermd worden."

Meer berichten