Afbeelding
Foto: Bob Awick

Matthäus-Passion Nederlandse Bachvereniging - ook in Naarden - afgelast

Cultureel

NAARDEN - De Bachvereniging heeft alle Matthäus-Passion-concerten tussen 28 maart en 11 april - dus ook die na 6 april in de Grote Kerk in Naarden - geschrapt. 

Zondag heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Daarom heeft de Nederlandse Bachvereniging moeten besluiten om de gehele Matthäus-tournee te annuleren. Ook de Lamentaties op 10 en 11 april worden afgelast.

"Deze uitzonderlijke situatie heeft een grote impact op onze organisatie", meldt de Bachvereniging. "Alle kaartkopers worden vandaag van dit nieuws op de hoogte gebracht en ontvangen in een later stadium uitgebreid bericht over restitutie."  

De Matthäus-Passion is slechts één keer eerder in onze bijna honderdjarige geschiedenis niet uitgevoerd, namelijk in 1945. Als gevolg van de afgelaste concerten ondervinden de musici (zelfstandige professionals in de culturele sector) grote inkomstenderving. "Alle vorm van steun om hen hierin tegemoet te komen is welkom. De bezoekers ontvangen van ons een uitgebreide mail over restitutie van het aankoopbedrag. We stellen het zeer op prijs als zij willen overwegen het aankoopbedrag van hun kaarten ten goede te laten komen aan de musici en (geheel of gedeeltelijk) af te zien van restitutie." 

De Matthäus-Passion van de Nederlandse Bachvereniging is wel online te bekijken. Op het All of Bach-YouTubekanaal staat een integrale opname van de passie onder leiding Jos van Veldhoven, opgenomen in 2014:  youtu.be/ZwVW1ttVhuQ

Op de website van de NPO vindt staat een opname uit 2018: npostart.nl/matthaus-passion/30-03-2018/VPWON_1289034.

Uit de krant