Afbeelding
Corona

Café 't Raedthuys sluit per direct de deuren

Bedrijven

BUSSUM - "Het druist tegen alles waar te Raedthuys voor staat in. Gastvrij en voor iedereen toegankelijk. Echter vanuit maatschappelijk oogpunt kan het naar ons idee niet anders."

Dat meldt eigenaar Rogier Jansen van café ’t Raedthuys in Bussum over het per direct sluiten van zijn zaak aan de Landstraat in Bussum. "Gezien de huidige ontwikkelingen en de ernst van de situatie met het coronavirus en de grote diversiteit van gasten, variërend van 25 tot 85 jaar, heeft de directie besloten dat wij zaterdagnacht om 02.00 onze deuren voor minimaal een week sluiten met de optie op een tweede aaneensluitende week.

Jansen en zijn medewerkers zijn zich ervan bewust dat dit besluit voor sommigen spijtig is, echter de gezondheid van de gasten staat in dit verhaal centraal. Net als het welzijn van de eigen medewerkers. "Ook onder onze gasten zijn er diverse op hogere leeftijd met (minimale) dagelijkse kwalen. We kunnen het niet maken om deze groep, veelal vaste gasten, bloot te stellen aan het virus."

Uit de krant