Afbeelding
Foto: Bob Awick

Groen licht Raad van State voor herinrichting terrein Gooische Hockeyclub

Buurt / wijk

BUSSUM - Na een jaren durende juridische procedure kan de Gooische Hockeyclub eindelijk gaan beginnen met de herinrichting van zijn terrein. De Raad van State keurde woensdag het vernieuwde bestemmingsplan voor dit project goed. 

Op een klein gebrek in de planregels over de lichtinstallatie na. Maar dat kan de gemeente makkelijk aanpassen. Met die aanpassing zal de eigenaar van een naastgelegen woning aan de Bussummer Meerweg geen overlast moeten hebben van de lichtmasten in zijn buurt, oordeelt de Raad. 

Aan alle andere aangevoerde bezwaren is volgens de Raad ook voldoende tegemoetgekomen. De eigenaar kwam met een enorme lijst aan bezwaren over onder andere toenemend lawaai, aantasting van de leefbaarheid, lichthinder en aantasting van de privacy van de gebruikers van zijn woning. Onafhankelijke adviseurs van de Raad constateerden inderdaad gebreken in het bestemmingsplan, waarna de gemeente het plan flink aanpaste.

Zo komt er langs de woning een 35 meter lang geluidsscherm. Daarmee zal er in de toekomst minder lawaai zijn dan voorheen. De eigenaar is overigens niet tevreden met dit scherm, omdat daarmee zijn uitzicht wordt belemmerd. Maar dat gebeurt volgens de Raad ook al in de huidige situatie, met het clubhuis vlakbij de woning. 

In de nieuwe situatie komt het clubhuis meer centraal op het terrein te staan. De gemeente heeft als uitgangspunt genomen dat de leefsituatie voor de woningeigenaar niet slechter mag worden en dat wordt voldaan aan de milieuregels die zijn vastgelegd in het zogeheten Activiteitenbesluit. Daarmee is al gegarandeerd dat lawaai binnen de normen blijft. Volgens de Raad kan aan die uitgangspunten worden voldaan. Dus houdt niets de herinrichting meer tegen.

Uit de krant