Afbeelding
Foto: RIVM

Nu ook coronavirus in Hilversum

Zorg

REGIO - Een 52-jarige inwoner van de gemeente Hilversum is besmet met het coronavirus (COVID-19). Het is de eerste besmetting in deze gemeente. In totaal zijn er in de regio Gooi en Vechtstreek nu 7 besmettingen met het virus.

De man keerde recent terug van een skivakantie in Noord-Italië, waar hij het virus waarschijnlijk heeft opgelopen. Hij verblijft met ziekteverschijnselen in thuisisolatie.

Redelijk
Hij maakt het naar omstandigheden redelijk, laat GGD Gooi en Vechtstreek weten. Zijn gezinsleden hebben geen klachten, maar blijven de komende 14 dagen wel uit voorzorg thuis. Er zijn geen schoolgaande kinderen bij betrokken.

Ook hier is direct contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de man tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd.

Incubatietijd
Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij ook in thuisisolatie geplaatst en getest op het virus.

Uit de krant