Foto: GooiTV
Video

Ter Heegde: 'Situatie rondom coronavirus nu nog beheersbaar'

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde zegt dat de situatie rondom het coronavirus in Gooise Meren nu nog beheersbaar is. "Maar als het aantal besmettingen groter wordt komt het moment dat ook hier evenementen afgelast moeten worden of scholen moeten sluiten."

Burgemeester Ter Heegde deed deze uitspraken in het Gesprek met de Burgemeester van BussumsNieuws op GooiTV. Niet alleen wordt de impact van het coronavirus besproken, er wordt ook ingegaan op de aangekondigde bebouwing van de Borggronden in Naarden en het protest vanuit de buurt.

Borgronden
Onlangs werd bekend dat het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) eerder in de gemeenteraad behandeld wordt dan verwacht. Het staat nu voor maart/april op de rol. In een SPvE staan onder meer de aantallen en soorten woningen, maar ook zaken als ontsluiting. Bewonersgroep Mooi Naarden is er niet gerust op. Zij stapten in 2018 uit het participatieproces omdat ze vonden dat ze te weinig inspraak hadden. Nu voelen ze zich overvallen omdat de plannen eerder in de raad komen dan verwacht. Volgens de burgemeester is de onrust niet nodig.

Bezwaar maken
"Het is gewoon de procedure en er kan bezwaar tegen het plan worden gemaakt. Dat is een goed recht van iedereen." Een van de grootste zorgen van Mooi Naarden is de ontsluiting van het verkeer van de nieuwe wijk. "Het verkeer neemt toe", erkent de burgemeester. "Maar er zijn twee onafhankelijke onderzoeken gedaan. Op het huidige wegennet kan het verkeer op een redelijke manier afgehandeld worden."

Skaters
De burgemeester vertelt verder dat hij de inspanningen van de skaters uit Muiden en Muiderberg erg kan waarderen. Hij bezocht daarom zondag ook het skate-evenement en blikt daarop terug. "Onlangs hebben zowel jongeren uit Muiderberg als Muiden laten weten dat ze graag een skatebaan willen. We snappen dat wel, het is een mooie manier om lekker buiten bezig te zijn." Hij heeft de jeugd opgedragen met een concreet plan te komen en aan te geven wat voor attributen er nodig zijn en welke locatie ze op het oog hebben.


Meer berichten