Afbeelding
Foto: BFC

BFC rouwt om clubicoon Harry Puijk (62)

Algemeen

BUSSUM - Clubicoon Harry Puijk van BFC is op dinsdag 3 maart, op 62-jarige leeftijd overleden. Harry was helaas al een geruime tijd ernstig ziek. Harry is van onschatbare waarde geweest voor de voetbalclub. Wie BFC zei, zei Harry, en andersom. 

"Harry werd als tienjarige lid van onze club. Na zijn loopbaan als voetballer begon hij als jonge twintiger als vrijwilliger voor BFC en hij is dat tot aan zijn ziekte gebleven", schrijft de club op de website.

"Wat Harry in die ruim veertig jaar allemaal voor BFC betekend heeft, valt niet in woorden te omschrijven. Harry stond dag en nacht klaar voor onze club. Maar bovenal is Harry in al deze jaren ook het geweten, de cultuurbewaker en hét klankbord van onze vereniging geweest."

Onderscheidingen
Al deze inzet heeft er toe geleid dat Harry in het verleden twee keer de Vriendschapsbeker van BFC ontving. Daar bovenop werd Harry Lid van Verdienste, en is hij in 2017 tot zijn grote trots benoemd tot Erelid van de Bussumse voetbalclub. "Harry was een vrijwilliger zoals er geen ander voor onze club is geweest. Zijn grenzeloze inzet én liefde voor onze club zal altijd worden gewaardeerd en herinnerd. BFC is niet meer hetzelfde zonder onze Harry in ons midden. Hij zal enorm worden gemist."

Rouwbanden
Op de velden werd Harry door alle spelers herdacht, er werd door alle teams een minuut stilte gehouden. Ook werd er gespeeld met rouwbanden om. De BFC-selectie speelde in speciale t-shirts voor Harry en ook daar werd tegen SV Geinoord een minuut stilte gehouden voor de wedstrijd. 

Laatste groet
Bij BFC zal er een laatste groet worden gebracht aan Harry, alvorens men de rouwauto zal volgen richting het crematorium. Er wordt woensdag 11 maart om 12.15 uur verzameld op de Meerweg.

Afbeelding

Uit de krant