Lekker aan de slag in de tuin.
Lekker aan de slag in de tuin. Foto: Bob Awick

Deze zaterdag inschrijven voor kindertuintjes

Algemeen

BUSSUM Alle kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 van scholen uit Bussum en Naarden kunnen zich zaterdag opgeven voor een eigen kindertuintje. Wees er snel bij: het aanbod is beperkt en de tuintjes zijn erg populair.

De kinderen gaan iedere week aan de slag in hun tuintje van tien vierkante meter. Ze leren onder begeleiding hoe ze groente en bloemen kweken. Alles van de tuin mag mee naar huis.

Experiment
"Komend jaar gaan we bij één groep een experiment aan om te tuinieren volgens de 'permacultuur' principes: 'Zorg voor de Aarde, Zorg voor de Mens en Eerlijk Delen'. In de praktijk houdt dat in dat we de bodem zo min mogelijk verstoren, we bij de tuinen zelf gaan composteren en dat we na de oogst datgene wat we niet gebruiken weer teruggeven aan de bodem en zo de kringloop zo rond mogelijk maken", aldus de Stichting Kindertuinen Bussum.

Leertuin
Daarnaast wordt dit jaar een start gemaakt met de aanleg van een leertuin voor kinderen. Dit gebeurt in samenwerking met de beweging Samen sneller duurzaam in de Gemeente Gooise Meren.

Tussen 10.00 en 12.00 uur
Wie zeker wil zijn van een eigen tuintje dit seizoen moet zich komende zaterdag op tijd melden bij de tuinen. Het inschrijven kan tussen 10.00 en 12.00 uur en kost 35 euro (betalen bij inschrijven). De lessen zijn een keer per week op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur. De lessen starten in april en lopen tot half september.

Alle plekken die na de inschrijving nog over zijn worden gevuld met online inschrijvingen. Dat kan na 7 maart via de website.

Uit de krant