Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Gemeentehuis krijgt geen telefoontjes over coronavirus

Algemeen

GOOISE MEREN - Inwoners die ongerust zijn over het coronavirus bellen met hun zorgen niet naar de gemeente, zo blijkt uit navraag. "Mocht dat zo zijn, dan verwijzen wij inwoners door naar de website van het RIVM en de rijksoverheid," aldus de woordvoerder.

Op het gemeentehuis en de gemeentewerven is wel extra aandacht voor de hygiëne. Zo wordt het gebruik van desinfecterende zeep en papieren doekjes aangemoedigd. Ook wordt er extra schoongemaakt. Er is afgesproken dat nu dagelijks de deurkrukken en stangen met desinfecterende doekjes worden gereinigd. Er zijn desinfecterende doekjes besteld voor het schoonmaken van toetsenborden. Binnenkort worden alle werkplekken, toetsenborden en telefoons extra professioneel schoongemaakt.

Handen wassen
Onder de ambtenaren wordt gecommuniceerd wat ze zelf kunnen doen om verspreiding van het virus te voorkomen. Deze informatie is ook gelijk aan de informatievoorziening vanuit het RIVM. Het gaat over goed handen wassen, hoesten/niezen in de binnenkant elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes.

Uit de krant