Afbeelding
Foto: Politie

Jonge fietser onderuit na kop-staart botsing Ceintuurbaan

Politie & justitie

BUSSUM - Een onbekende automobilist in een witte personenauto heeft zaterdagmiddag rond 13.40 uur op de Ceintuurbaan in Bussum voor een aanrijding veroorzaakt. Daarbij kwam een jongen op een driewielige invalidenfiets ten val. De veroorzaker ging er direct vandoor. 

Het incident vindt plaats nabij de kruising Ceintuurbaan en de T.B. Huurmanlaan. Een 10-jarige jongen op een driewielige invalidenfiets steekt de voetgangersoversteekplaats over. Een gele personenauto stopt voor de fietser. 

Vervolgens rijdt een witte personenauto met een behoorlijke vaart, tegen de stilstaande gele auto aan. Door de kop-staart botsing schiet de gele personenauto naar voren en raakt de jonge fietser, waardoor deze ten val komt. Gelukkig heeft de fietser geen zwaar letsel.

De witte auto, die de aanrijding veroorzaakt, rijdt om het ongeval heen en vertrekt rechtdoor in de richting van de Karel Doormanlaan, aldus de politie. "Helaas hebben getuigen de bestuurder van de witte auto niet gezien en ontbreekt, van hem of haar, elk spoor." De politie is nu op zoek naar getuigen van deze aanrijding én natuurlijk de onbekende veroorzaker.

Uit de krant