De Vinkenbaan
De Vinkenbaan Foto: Sjoerd Stoop

Aanpassingen De Rijver nodig voor onderwijs

Buurt & wijk

MUIDERBERG -  Hoewel het exploitatietechnisch gezien een goed idee is om de Rijver in Muiderberg in te zetten voor zowel onderwijs als voor sportieve, culturele, muzikale en maatschappelijke activiteiten, zijn flinke aanpassingen en uitbreidingen van het gebouw aan de Nienhuis Ruyskade dan wél een must.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders (B&W) op schriftelijke vragen van D66. De Democraten wilden weten wat de stand van zaken is rond de huisvestingskwestie van de twee basisscholen in het dorp: Oranje Nassau en Vinkenbaan. Beide scholen moeten in één pand worden ondergebracht vanwege het dalende aantal leerlingen. Vraag daarbij was of de Rijver daarvoor geschikt is.

Gezien het antwoord van B&W is het echter de vraag of beide scholen naar de Rijver zullen verhuizen. De Vinkenbaan, waar nu al lokalen leeg staan, is als nieuwe locatie nog zeker een optie. Binnenkort komt er in het pand nog meer ruimte vrij vanwege het aanstaande vertrek van de kinderopvang (SKBNM). Voor de zomer zal de gemeente hier uitsluitsel over geven, aldus B&W.

Uit de krant