Kristel's werk bestaat uit details van huizen en straten in typisch Nederlandse wijken.
Kristel's werk bestaat uit details van huizen en straten in typisch Nederlandse wijken. (Foto: Kristel ter Beek)

Bussumse fotografe geselecteerd voor Leids Fotofestival

BUSSUM Het werk van de Bussumse fotografe Kristel ter Beek (44) is geselecteerd voor van het International Photo Festival Leiden dat plaatsvindt van 9 tot en met mei 17 mei in het cultuurkwartier van Leiden.

Kristel is enorm blij dat de jury haar uitgekozen heeft om mee te doen: “De jury bestaat uit vakmensen uit de fotografiewereld. Ik vind het een eer dat ze mijn werk hebben geselecteerd. Het is voor mij een prachtige kans om in Leiden mijn werk aan een groter publiek te laten zien. En als bonus zullen de foto’s daarna ook getoond worden tijdens fotofestival Head on in Sidney en Photoville in New York. Dat is toch geweldig!”.

Als kind droomde Kristel van een wereld zonder mensen. Nu ze volwassen is probeert ze die wereld te construeren met haar foto’s. Haar werk bestaat uit details van huizen en straten in typisch Nederlandse wijken. Ook in het Gooi is ze regelmatig te vinden. Zelf woont ze in de Bussumse wijk Westereng waar ze na 2 jaar nog steeds nieuwe beelden schiet, zowel overdag als wanneer het donker is.

Mensen die nieuwsgierig zijn naar haar foto’s kunnen in april al terecht in Utrecht waar ze zal exposeren in galerie Niek Waterbolk. “Het wordt www.voordekunst.nl mijn eerste solo-expositie. Om het tot een succes te maken heb ik de hulp ingeroepen van bekenden en onbekenden. Ik ben een crowdfund begonnen via www.voordekunst.nl. Daar kunnen mensen die me willen steunen tot 9 maart nog een donatie doen’.

Meer berichten