Foto's: Gerrit Serné / ProRail
Foto's

ProRail werkt op het spoor Weesp-Naarden

NAARDEN / BUSSUM - ProRail werkt op het spoor tussen Naarden-Bussum en Weesp. Sinds maandag rijden er geen treinen op dit traject. Er worden heel wat verouderde onderdelen vervangen.

Hoofdfoto: Het is een grote klus voor ProRail en aannemer Swietelsky. Tegelijkertijd werken Strukton en Dura Vermeer aan het spoor met een eigen planning, werkplek en werkgebied. Het gaat om het vervangen van 57 portalen, dus 114 aansluitingen. Per aansluiting is ongeveer een uur nodig.


De werkplek ligt midden in het Naardermeer.


Het werk duurt vijf dagen en nachten. Hier zien we een balk-paalbevestiging. 


ProRail vervangt verouderde onderdelen van de portalen voor de bovenleiding. De balk-paalaansluitingen dus. En dat is een lange klus, omdat het er heel veel zijn en er flink wat roestvorming is. 


Dit zijn de balkpaal-aansluiten van de bovenleidingsportalen. De verroeste onderdelen worden vervangen door nieuwe gegalvaniseerde onderdelen.


Er reist ook een werkkeet mee. Bij het wisselen van de diensten gaat die mee naar de inzetplaats. Daar worden de oude materialen gelost en de nieuwe geladen. Zo kan de volgende dienst ook weer aan het werk. 

Meer berichten