Burgemeester Han ter Heegde en Jan des Bouvries hebben het nieuwe kantoor geopend.
Burgemeester Han ter Heegde en Jan des Bouvries hebben het nieuwe kantoor geopend. Foto: © Bob Awick
Advertorial

Voorma en Walch Makelaars is al tachtig jaar een begrip in 't Gooi

Bedrijven

BUSSUM Voorma en Walch Makelaars heeft sinds kort een nieuw kantoor aan de Huizerweg in Bussum.

Eigenaar en makelaar Jacques Walch vertelt dat hij kantoren heeft in Blaricum, Laren, Huizen, Naarden Vesting en nu ook in Bussum. "In het pand zat wijnhandel Eduard Mol. We zijn daar het makelaarskantoor begonnen omdat we zien dat Bussum steeds aantrekkelijker wordt om te wonen. Dat komt door het leuke dorp, de mooie omgeving en het station. Vanuit Bussum heb je een goede treinverbinding naar Amsterdam of Utrecht. In het nieuwe kantoor werken vier vrouwelijke makelaars en daar ben ik blij mee. Vrouwen hebben een groter empathisch vermogen dan mannen en de beslissing van het kopen of verkopen van een woning wordt vaak door een vrouw genomen."

Voorma en Walch Makelaars is al meer dan tachtig jaar dé makelaar in 't Gooi. "Ik ben in 1982 begonnen in de makelaardij met Voorma en Walch en heb jarenlang samen met Garbrand Voorma de kantoren gerund. In de kantoren werken 28 makelaars en door onze jarenlange ervaring in de makelaardij kunnen we klanten altijd op de juiste manier begeleiden met de aankoop, verkoop, taxatie en verhuur van woningen, appartementen en bedrijven En we zijn aangesloten bij NVM zodat je altijd weet dat je te maken hebt met een kwaliteitsmakelaar."

"Om goed op de hoogte te blijven over de woningmarkt in 't Gooi vergaderen we een keer in de week. Elke makelaar vertelt wat er te koop staat of verkocht moet worden. Het gebeurt vaak dat er bijvoorbeeld een appartement te koop staat in Huizen dat aantrekkelijk is voor een cliënt uit Laren. Door onze kleine professionele kantoren ben je bij ons nooit een nummer en heb je altijd dezelfde makelaar als aanspreekpunt."

Jacques vindt 'makelen' het allerleukste wat er is en dan vooral om vraag en aanbod bij elkaar te brengen als je een huis verkoopt. "En dat kan gaan om woningen van 220.000 euro tot 10 miljoen. Een huis moet passen, ook financieel. Het kopen van een woning is vaak de grootste uitgave in het leven. Op kantoor gaan we eerst een persoonlijk gesprek aan en bespreken de woonwensen zodat we op zoek kunnen naar de geschikte woning."

De officiële opening van het Bussumse kantoor was vrijdag samen met burgemeester Han ter Heegde en interieurontwerper en architect Jan des Bouvrie. "Ik weet zeker dat we de juiste stap hebben gezet om een vijfde kantoor in Bussum te beginnen. Met onze werkwijze kunnen we iedereen helpen met deskundig, persoonlijk en betrouwbaar advies om een geschikte woning te vinden of om een huis te verkopen. Door deze aanpak hebben we veel vaste klanten."

Voorma en Walch Makelaars zit aan de Huizerweg 124 in Bussum, 035 - 760 75 55. Meer informatie staat op www.voorma-walch.nl.

Uit de krant