Tegen Hilversum had 't Gooi zeker mogelijkheden, maar uiteindelijk kwam de ploeg uit Naarden te kort.
Tegen Hilversum had 't Gooi zeker mogelijkheden, maar uiteindelijk kwam de ploeg uit Naarden te kort. (Foto: Bob Awick )

Rugbyers 't Gooi kansloos voor de titel

NAARDEN Door de 26-8 nederlaag tegen aartsrivaal Hilversum van afgelopen weekend zijn de rugbyers 't Gooi vrijwel zeker kansloos voor de finalewedstrijd om de landstitel op zaterdag 18 april in Amsterdam.

Dat met nog vier competitieronden de finalisten al bekend zijn, komt door de krachtsverschillen in de huidige competitie. DIOK en Hilversum zijn met afstand de nummers 1 en 2. Daarachter zijn 't Gooi en Castricum, op 3 en 4, de toonaangevende clubs.

Mooie aanvallen
De derby tussen ’t Gooi en Hilversum zaterdagmiddag in Naarden was met veel emotie en inzet een fors rugbyduel en zeker het aanzien waard. Mooie aanvallen werd afgewisseld met domme fouten en onnodig balverlies. Tot twintig minuten voor het eindsignaal deden de ploegen niet voor elkaar onder. 't Gooi leidde bij rust zelfs met 8-5 en liet in aan het einde van de eerste helft en kort daarna opgelegde kansen liggen om Hilversum, dat door gele kaarten met twee man minder speelde, verder op achterstand te zetten. In de slotfase had Hilversum de meeste energie en sloeg overtuigend toe met try's van onder andere Sep Visser en Dirk Danen. Daarom was Hilversum coach Marshall Milroy de terechte winnaar. 

Dubbel gevoel
Zijn collega aan de andere kant, ’t Gooi ad-interim coach Robin Kok, had na afloop een dubbel gevoel. Hij vervangt de Nieuw-Zeelandse coach Gary Stevens die afgelopen maandag pas weer voor een paar weken in Nederland arriveerde. Stevens bezit nog steeds niet de noodzakelijke werkvergunning. Kok: "De afwezigheid van Stevens is niet ideaal. Een coach van een topclub moet er vanaf het begin van het seizoen bij zijn. Tot twintig minuten voor tijd ging het gelijk op. Het stond nog 8-10. Daarna was het klaar. Ook wij begonnen door blessures gehavend aan de wedstrijd. De jongens hebben het goed gedaan. Meer dan een derde plaats zit er dit seizoen er niet in."

Meer berichten