Foto: ViJoS
Video

Dwarsfluitdocente van ViJoS wint Grammy

BUSSUM - Mariël van den Bos – eerste fluitiste van het Metropole Orkest én tevens fluitdocente bij de Bussumse muziekvereniging ViJoS heeft samen met “haar” Amsterdamse orkest een Grammy Award gewonnen in de categorie Beste Arrangement.

Afgelopen zondag werden de grootste muziekprijzen ter wereld voor de 62ste keer uitgereikt in Los Angeles. Het Metropole Orkest kreeg de prijs voor het nummer All Night Long dat zij samen met de Britste multi-instrumentalist Jacob Cillier en a-cappella groep Take 6 maakten. Mariël is ook in de videoclip van het winnende All night Long te zien.

Mariël van den Bos
Mariël (55) maakt al sinds haar tiende muziek en is sinds 1993 werkzaam bij het Metropole orkest. Sinds een kleine 2 jaar geeft zij nu ook les aan de dwarsfluitsectie van Show- & Marchingband ViJoS en tilt hen met haar enorme inzet naar een hoger niveau.

Trots!
ViJoS is onwijs trots op Mariël. “Vanwege deze fantastische prestatie natuurlijk, maar vooral ook vanwege haar inspirerende lessen bij de vereniging en het delen van haar enorme kennis van de (fluit)muziek met onze dwarsfluitsectie”, aldus de Bussumse vereniging. ViJoS merkt een enorme groei van de fluitisten binnen de band sinds Mariël is aangeschoven bij het instructieteam. Technieken worden beter, de dwarsfluiten mengen erg mooi binnen het ensemble en ook de klankkleuren worden steeds mooier.

Bekijk hieronder de clip waarin Mariël te zien is, op dwarsfluit.


Meer berichten