Afbeelding
Foto: Bob Awick
Video

Burgemeester Ter Heegde: 'Vuurwerkverbod komt eraan'

Politiek

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde verwacht dat er voor de zomer een vuurwerkverbod komt voor de hele gemeente en vindt het verstandig als de omliggende gemeenten dit met elkaar afstemmen. Dat zei de burgemeester in een interview met GooiTV en BussumsNieuws.

Er gaan in de gemeente steeds meer stemmen op voor maatregelen om de overlast van vuurwerk te stoppen. Directe aanleiding is het toegenomen aantal vuurwerkincidenten tijdens de recente jaarwisseling en de landelijke discussie daarover. Ter Heegde: "Een aantal partijen in de gemeenteraad heeft dit aangegeven tijdens de behandeling van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening, red.)."

De burgemeester geeft aan dat het college vindt dat er ook iets moet gebeuren, maar ze wil graag de landelijke discussie afwachten. De mate waarin het afsteken van vuurwerk in Gooise Meren aan banden wordt gelegd is nog niet duidelijk. "De situatie is zodanig dat er iets moet gebeuren, er zijn ieder jaar weer meer incidenten en ook hulpverleners komen steeds meer in het nauw. We willen vlak voor de zomervakantie de zaken op een rijtje zetten en tegen die tijd weten we ook wat het Rijk doet."

De burgemeester is voor een integraal regime, samen met de omliggende gemeenten, en verwacht dat daar ook voldoende politiek draagvlak voor is.
Bekijk hieronder het hele interview.


Uit de krant