Said Kadir Yilmaz
Said Kadir Yilmaz

Kans op terugkeer van populaire pakketbezorger Keverdijk gering

Buurt & wijk

BUSSUM - "Het was de beste pakketbezorger ever. Altijd behulpzaam, vriendelijk en netjes bezorgen. Nog nooit rare dingen met hem meegemaakt, hij was zeer attent en altijd op tijd!"

Het is één van de vele opmerkingen op de petitiewebsite die is opgestart voor de ontslagen pakketbezorger Sait Kadir Yilmaz, jarenlang een vertrouwd gezicht in (onder andere de Keverdijk in) Naarden. De petitie, waarin wordt gevraagd om zijn terugkeer in de wijk, telt al ruim 750 digitale krabbels. 

Desondanks lijkt deze terugkeer er niet in te zitten. "Hij kan terugkomen, maar dan niet in de wijk", weet buurtbewoner Monique Wensing. "Maar ja, het is de vraag of Sait dat wel wil. De arbeidsverhoudingen zijn natuurlijk wel wat verstoord."

Zij vertelt dat de buurt pakweg twee weken terug plotseling werd geconfronteerd met een andere bezorger en het bericht dat Yilmaz was ontslagen. Hij zou zijn werk niet goed doen en was kennelijk vooral te traag. Onzin, stellen de bewoners. Zij noemen hun oude bezorger een 'sociale en hardwerkende man'. 

Ook in een andere buurt waar deze man loopt is met verbazing gereageerd, weet Wensing. "Hij is altijd op tijd en altijd vrolijk, die nieuwe is al een paar keer doorgereden. Maar Sait is iemand, zoals vroeger de melkboer was. En dat terwijl hij de taal niet eens zo goed spreekt. We doen ons uiterste best hem terug te krijgen."

Vanuit de buurt krijgt PostNL ervan langs. "Na jarenlang pakketbezorgers te hebben gehad die door de wijk scheurden, aangaven dat je niet thuis was terwijl je bij wijze van spreken in de voortuin stond, pakketjes in de regen bij de voordeur zetten, noem maar op... is deze beste man een verademing!", is zo'n reactie op Facebook. "Hij herstelde mijn vertrouwen in PostNL. Kent ons bij naam, denkt mee en is altijd vriendelijk. Een hele dikke misser om hem weg te sturen."

Een woordvoerder van dat bedrijf stelt echter dat Yilmaz niet bij het postbedrijf in dienst is, maar bij een ondernemer die voor PostNL deze bezorgdienst levert. En die ondernemer heeft hem ontslagen, zegt een woordvoerder van PostNL. Over dat laatste zijn binnen de buurt ernstige twijfels. Het is deze krant ondanks meerdere pogingen niet gelukt om met die ondernemer in contact te komen.

De petitie ondertekenen kan HIER.

Uit de krant